rss

 • Ha harc, hát legyen ketrecharc!

 • Közel háromezren látták szombaton az újszegedi sportcsarnokban a Vendetta 2009 elnevezésû II. ketrecharcgálát, amelyen az öt szegedi közül kettõ gyõztesen léphetett ki a küzdõtérbõl.

  „Harcos esténk lesz" – az újszegedi sportcsarnok felé bandukoló középkorú férfi mondata vészjóslóan hatott. És e szavak után már a kíváncsiság is hajtotta az embert, vajon mire gondolt?

  Aztán amikor az aréna bejárata felé vette az irányt, megnyugodhattunk.

  A mérkõzések:

  Amatõr szabályrendszerben:
  Pálmai Tímea vs. Antal Regina
  Furkó László vs. Molnár Benjamin
  Zahari Vince vs. Nagy Zsombor
  Fülöp Dániel vs. Kántor Tamás
  Antal Ferenc vs. Sivado János
  Nika Dávid vs. Hunyadi Károly
  Bárdos András vs. Robotka László
  Székesvári Tamás vs. Jani István

  Profi szabályrendszerben:
  Imre Zsolt vs. Nagy Mátyás
  Soltész László vs. Nagy Barna
  Polgár Ádám vs. Görbics Gábor
  Sárközi Róbert vs. Patrick Berger
  Balla Tamás vs. Polgár Norbert
  Forró László vs. Buchinger Iván
  Zathureczky Zsolt vs. Végh Attila

  Nem a felesége helyretételére, nem a gyermek házi feladatának számon kérésére, nem az anyós okosságainak meghallgatására, és nem is kocsmai verekedésre célzott, hanem a Vendetta 2009 elnevezésû ketrecharcgálára. Oda igyekezett. Rajta kívül még majd háromezren tettek így. Bárki találta ki, beletrafált: 2008 után immár másodszor is.

  A létesítmény kapuit már 17 órakor megnyitották, de a nézõk csak negyed hét környékén kezdtek igazán gyülekezni. Majd röpke háromnegyed óra alatt meg is töltötték, mindössze néhány szék maradt üresen. Aki pedig esetleg korábban érkezett, az sem unatkozott. Az egyik sarokban pólókat árultak, a másikban sört mértek, a harmadikban a versenyzõk melegítettek, a ketrecben pedig Lehoczky Csaba vezérletével szegediek bemutatóztak.

  Harminc kõkemény harcos

  Hogyan lehet megfékezni harminc kõkemény harcost? Például azzal, ha összegyûjtjük õket egy ketrecben, és rájuk zárjuk az ajtót. Persze mindez csak percekig volt hasznosítható recept ezen a szombaton. Éppen addig, amíg az est házigazdái, a két Rádió 88-as, Tóth Géza és Patkós Attila egyenként beszólította õket a párharcok helyszínére, egy nyolcszög alakú küzdõtérre. A legnagyobb siker ekkor még nem az övék volt, hanem két playmate ringlányé. Mészáros Dóra és Márki Zsuzsa apró bikiniben való látványa sokak homlokán több izzadságcseppet csalt elõ, mint egy végigdolgozott munkanap. Közös, provokatív táncuk után pedig egyesek forró szaunában érezhették magukat.

  Lányok a ketrecben

  – Nini, két lány is ott van a fiúk között a ketrecben! – székszomszédunk felismerése nemcsak önmagát lepte meg, hanem még jó pár száz embert is. Pálmai Tímea és Antal Regina valóban úgy döntött, lesz, ami lesz, az est nyitányaként, az amatõr meccsek afféle felvezetéseként pépesre verik egymás arcát. Ám mielõtt olyan nagyon belelendültek volna, röpke másfél perc alatt vége is lett kettejük „leszámolásának". 19.23-kor csengettek be nekik, 19.25-kor pedig már fenn is volt a magasban a gyõztes keze. A szóbeszéd szerint egyébként nem csípik egymást, ennek a ketrecben adtak nyomatékot, majd mintha mi sem történt volna, a jászberényi Antal gyõzelmét követõen átölelték egymást. Magyarországi sporttörténelem az övék most már, hiszen elõttük nõk még nem harcoltak ketrecben. Igazán férfias cselekedet volt – néztek össze többen is. Pedig õk még nem is sejtették: a valóban férfias dolgok ezután történnek.

  Gyõztes szegediek

  Villámgyorsan pörögtek az események, köszönhetõen a már az elsõ menetben véget érõ meccseknek. Mire felocsúdtunk volna, véget ért az est elsõ része. Nyolc mérkõzés pörgött le alig másfél óra alatt.

  – Ránk fért a pihi! – és közben lehetett értékelni: eddig két szegedit figyelhettünk, és mind Bárdos András, mind Jani István gyõztesen lépett ki a ketrecbõl. Mentõ még nem kellett, vért is alig-alig láttunk – pedig három kamera, valamint két kivetítõ is segített a minél szélesebb tájékozódásban. Csak azt nem teljesen értettük, miért jó az tettre kész fiatalembereknek, ha fejük a ketrechez nyomódik, kezük abnormális pozícióban hátrafeszül, a lábuk pedig bármelyik pillanatban eltörhet? A válasz: ezért csinálják õk, és nem mi.

  Egy darabot a szájából

  Jöhettek a profik. Hogy õk miért azok? Mert az amatõrökkel – illetve ahogy talán helyesen is fogalmazott az egyik mûsorvezetõ: az utánpótlással – ellentétben több minden, például a fej letalpalása, annak könyökkel, térddel való támadása engedett, de a legfontosabb, hogy nem 3×3, hanem 2×5 perc a játékidõ. Egyik pár sem használta ki. A szegediek közül sajnos Görbics Gábor és Forró László sem. Mindketten jól mozogtak, ám ahogy ebben a sportágban megszokott, egy rossz pillanat elég volt ellenfelüknek a sikerhez. Sárközi Róbert sem nyert, igaz, nem is vesztett. Az osztrák Berger ujjal kitépett egy darabot a szájából, ez azonban tiltott technika – meg még orvosi ügyeletet is ért –, így a bírókra maradt a döntés, akiknek le kellett pontozniuk az addig látottakat. Kettõ ikszet látott, egy pedig Sárközi-sikert, ám a többségi döntés végül döntetlenre hozta ki a meccset. A közönség fütyült, azt nem tudni, hogy Sárközit, vagy a bírókat fütyülték-e ki, ám az tény, vendégversenyzõ akkora tapsot még nem kapott, mint Berger.

  – Jó lenne, ha Robi eldöntené, edzõ vagy versenyzõ, mert a felkészülés alatt a többiek, így öccse, Bárdos munkájába is besegített, ez viszont ráment a teljesítményére – mondta Lehoczky Csaba, Sárközi edzõje.

  Este tíz óra után ásítások jelezték, hosszú volt a program, a zárómeccs 23 óra elõtt néhány perccel fejezõdött be. Az egész eseményt végigszurkoló, maguknak minden egyes párban kedvencet választó német vendégek pedig az est összegzéseként elégedetten „tolták" arcukba „ennedik" sörük utolsó kortyait, és mondhatták: – Jááá!

  Ha harc, hát legyen ketrecharc! Jövõre is.

  Délmagyarország
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Ha harc, hát legyen ketrecharc!

  Közel háromezren látták szombaton az újszegedi sportcsarnokban a Vendetta 2009 elnevezésû II. ketrecharcgálát, amelyen az öt szegedi közül kettõ gyõztesen léphetett ki a küzdõtérbõl.

  „Harcos esténk lesz" – az újszegedi sportcsarnok felé bandukoló középkorú férfi mondata vészjóslóan hatott. És e szavak után már a kíváncsiság is hajtotta az embert, vajon mire gondolt?

  Aztán amikor az aréna bejárata felé vette az irányt, megnyugodhattunk.

 • Nincs veszélyben Balzsay karrierje

  Megnyugodhatnak a Balzsay Károly pályafutásáért aggódók, mivel az óriási ütõerõvel megáldott nagyközépsúlyú kedvenc mûtött szeme már majdnem teljesen rendbejött, vagyis nincs akadálya annak, hogy folytassa pályafutását és ringbe lépjen a június 16-i budapesti gálán. Kéztörés és derékbántalmak után úgy nézett ki, hogy semmi sem akadályozhatja meg az Universum harcosát, hogy márciusban élete elsõ címmérkõzését megvívja. Csakhogy az élet forgatókönyvírója az újabb csavart írt bele Balzsay pályafutásába, merthogy egy aprónak tûnõ sérülés majdnem kettétörte karrierjét...

 • Ray Mercer gyors comeback-je

  Az egykori WBO nehézsúlyú bajnok Ray Mercer (35 gyõzelem – 6 vereség – 1 döntetlen) szombat este két esztendõ kihagyás után, Svédországban lépett ringbe.

  A „Könyörtelen” névre hallgató 46 esztendõs olimpiai bajnok ökölvívó a helyi sztár Mikael Lindblad (24 gyõzelem – 6 vereség) ellen bokszolt, akit az elsõ menetben egy gyönyörû balossal csendesített le – K.O.! Mercer az elmúlt idõben K-1-ben és MMA-ban is kipróbálta magát, ám sok babér nem termett neki.

 • Az MMA-meccsek alatt õrjöng a közönség

  Mikor harminc évvel ezelõtt a kyokushin karate elindult hódító útjára Magyarországon, sokan túlzottan is brutális sportnak tartották ahhoz, hogy népszerû legyen a nagyközönség számára. Azóta nagyot fordult a világ. A küzdõsportok egyik alapelemévé vált a látványosság, egyre durvább, egyre véresebb mérkõzéseket akarnak látni a nézõk. A távol-keleti sportok után (karate, kung-fu, thai-box és hasonló stílusirányzatok) az Egyesült Államokban a kilencvenes évek elején "megalkották" az egységesített szabályrendszer alapján mûködõ K-1-et, melynek küzdelmei során összemérhetik erejüket a más-más sportágból érkezõk.

 • RioHeroes legjobb kiütéses MMA Cage Párbajai

  RioHeroes legjobb kiütéses MMA Cage PárbajaiEz a legdurvább ketrecharc

  A RioHeroes - aki nem tudná - egy Brazil utcai harc, ahol mindenféle védőeszköz nélkül folyik a küzdelem. A szabály annyi, hogy nincsenek szabályok.

  A RioHeroes egy olyan formája a közkedvelt ketrecharcnak, ahol minden küzdő fél megmutathatja, hogy mire képes.

 • Ha minden igaz, összel jöhet a Valujev-Klicsko csata

  Várhatóan még idén õsszel sor kerülhet az év egyik legnagyobb nehézsúlyú ökölvívó csatájára az orosz Nyikolaj Valujev, valamint az ukrán Vitalij Klcsiko között.

  "Telefonon beszéltünk Vitalijjal, megegyeztünk abban, hogy a ringben találkozunk. A dátumot még nem pontosítottuk, de szeptember végére, október elejére gondoltunk" - mondta a Boksz Világszövetség (WBA) világbajnoki övét birtokló Valujev, aki május 30-án korábbi legyõzõjével, az üzbég Ruszlan Csagajevvel találkozott volna, ám utóbbiról kiderült, hogy hepatitisz B-vírussal fertõzött, így a szervezõk törölték az összecsapást.

 • Chris Byrd szerint Povetkin egy fiatal tigris, aki bajnoknak született

  Az erfurti profiboksz gála fõszereplõi, Chris Byrd (40 gyõzelem – 4 vereség) és Alexander Povetkin (14 gyõzelem – 0 vereség) is nyilatkozott a nehézsúlyú küzdelmükrõl, amelyet az oroszok olimpiai bajnoka nyert meg, éspedig technikai kiütéssel a 11. menetben. „Ez nagy gyõzelem volt” – mondta Povetkin. „Byrd erõs és nagyon tapasztalt ellenfél volt. Jól védekezett, de állandóan próbálkoztam. Ez a gyõzelem egy óriási lépés volt a végzõ cél eléréséhez.

 • Szép magyar sikerek a K-1 gálán

  Szép magyar sikerek a K-1 gálánA ColliZion K-1 MAX Európa-döntõ mellett magyar-olasz K-1 Európa-liga-, MMA-, profiboksz- és superfight ütközetek szerepeltek a kínálatban.

  Ahogy már megszokhattuk, idén is megrendezték az év eleji K-1 gálát a Papp László Budapest Sportarénában, ahol ismét maximálisan kiszolgálták a kemény küzdelmekre fogékony nézősereget. A K-1 nagymenő, Remy Bonjasky népszerű volt az este folyamán.

 • Klicsko ellenfele kórházba került a kiütés után

  Klicsko ellenfele kórházba került a kiütés utánVlagyimir Klicsko újra megvédte világbajnoki címét, miután a 12. menetben kiütötte Eddie Chamberst. A vesztes fél erre nem emlékszik. Vlagyimir Klicsko a WBO/IBF nehézsúlyú világbajnoki ökölvívó mérkőzés 12. menetében kiütötte az amerikai Eddie Chamberst, így megvédte címét. Ellenfelét a meccs után kórházba szállították. Chambers a hatodik menet után szellemileg felőrlődött, és ilyenkor nehéz megütni valakit, aki ennyire passzív, és szinte kizárólag arra törekszik, hogy ne üssék ki.

 • A gyermek ketrecharcolttása legalább akkora gagyi, mint a kutyaviadal

  A gyermek ketrecharcolttása legalább akkora gagyi, mint a kutyaviadalA fejletlen lelkivilágú, fizikai fejlődésben lévő gyerekeket ketrecharc ringbe harcolni küldeni óriási felelőtlenség, azt meg kell tiltani. A ketrecharc egy olyan harcféleség, ahol kiforrott - profi tudású küzdősportolók egy szabadabb harcmodorban, a már megszerzett harci edzettségük révén küzdenek meg egymással. Érdekes, hogy az embertől függő kutyák viadaloztatása bűncselekmény, az ugyancsak szülői oltalom alatt lévő gyermekek ketrecharcoltatása meg egyesek szerint elfogadható... A ketrecharc.hu stábja minden gyermekerőszak és ketrecharcoltatás beszüntetését javasolja.

 • A ketrecharc az igazi küzdelem!

  A ketrecharcról eddig az estéig valami egészen más képet alkottunk. Kigyúrt gladiátorok harcolnak, szemük sem rebben akkora pofonoktól, amik az átlag honpolgár tuti helyét biztosítanák a balesetiben vagy bármely patinás kórház proszektúráján. Látványos rúgások, reccseno csontok, satöbbi. Ilyesmit várva foglaltuk el helyünket a Fovárosi Nagycirkuszban.

  Hamar rá kellett jönnünk, hogy milyen gyorsan elröppent az a néhány év, ami azóta telt el, amikor Lali bohócnak drukkoltunk aki éppen Peti bohócot készült leönteni hátulról valami zöld festékkel.

 • Björn Bregy kinevette Karacs Attilát

  A svájci monstrum, Björn Bregy, a hazai sajtónak adott interjújában gúnyosan megmosolyogta a magyarok nehézsúlyú büszkeségét, Karacs Attilát.

  A K-1 korábbi Európa-bajnoka augusztus 29-én, a Papp László Sportarénában vív fõmérkõzést a „Hun” becenevet viselõ Karacs Attila ellen.

  Björn Bregy nem elõször jár már Magyarországon, korábban vívott itt már mérkõzéseket! A környezet nem lesz idegen számára!

 • Néhány keményebb ketreces videó!

  Emlékszel még Blade és Sárközi Róbert meccsére? Vagy érdekelne Muay Thai és TKD kiütéses ketrecharc meccse?

  Klikk a tovább gombra és már nézheted is!

  Van még a videócikkben pár kiemelt fontosságú harcról néznivaló!

  Figyelem: a felvételek némelyikén durva - véres - jelenetek is vannak!

 • A világ legjobb edzõjével készül Karacs

  A világ legjobb edzõjével készül KaracsA K-1 Max világbajnok Andy Souwer edzője most már hivatalosan is Karacs Attila vezető trénere lett, augusztus elsejétől számítva. Igaz Andre Manaart már júliustól készíti az It\'s Showtime-ra a Hun becenevet viselő magyar harcost, akivel a trénerváltás kapcsán készítettünk interjút.

  - Edzőt váltottál. Nem akárkit, nem akárkire, hiszen a Dr. Kovács László amatőr ökölvívó szövetségi kapitány után most Andre Manaart irányítja a felkészülésed. Miért volt szükség a trénerváltásra?

 • Chagaev már Valuev-re készül

  A hétvégén John Ruiz legyõzésével nagyot lépett elõre a képzeletbeli nehézsúlyú rangsorban Ruslan Chagaev és már csak egy lépés választja el a világbajnoki címtõl. Az Universum Box Promotion bunyósa januárban valószínûleg Nikolai Valuev kihívója lesz, akinek termete eddig mindenkinek komoly gondokat okozott. Chagaev már most elkezdi a felkészülést az összecsapásra és állítása szerint nem fogja zavarni az ellenfél szembeötlõ fizikai fölénye. "Világbajnok akarok lenni és most kezdem a felkészülést a meccsre.

 • Popovics Tamás szerezte meg a UBC bajnoki címét

  A Pro-Box Promotion péntek esti (20018. június 6-i) szentesi küzdõsport gáláján Popovics Tamás (24 gyõzelem – 4 vereség – 1 döntetlen) és a kenyai Shadrack Kipruto (15 gyõzelem – 13 vereség – 2 döntetlen) a félnehézsúlyú UBC bajnoki címéért lépett ringbe.

  A magyar ökölvívó remekül kezdte a küzdelmet, testen és fejen is többször tisztán eltalálta az afrikai ökölvívót. Popovics a második menetben több látványos balegyenesekkel uralta a küzdelmet, majd a következõ körben már úgy tûnt, akár gyorsan befejezõdhet a mérkõzés, amikor egy jobb-bal összetétel átszaladt Kiprutón.

 • Kunkli Tivadar kivégezte Bopp Sappet

  Kunkli Tivadar kivégezte Bopp SappetEgy rövid, ám annál izgalmasabb mérkőzésen a 47 éves Kunkli Tivadar 2011 május 1-én kiütötte a nála egy mázsával nehezebb amerikai Bob Sapp-pet. A várva várt mérkőzésre 5000 néző látogatott ki a Sportarénában rendezett K-1 Rules Tournament gálára, nem hiába. A gigászok összecsapása valóban a kisember győzelmét hozta: korábbi ígéretéhez méltóan Dávid legyőzte Góliátot, ahogyan azt mi magyarok vártuk tőle! A KO-val végződött meccs után Kunkli Tivadar bejelentette végleges visszavonulását.

 • Királyi fogadtatás az óriásverõnek

  Egészen elképesztõ fiesztával várták Ruszlan Csagajevet hazájában. Az üzbég profi nehézsúlyú bokszoló jelenleg az elsõ számú nemzeti hõs az ázsiai országban, ahol százezrek ünnepelték a repülõtérrõl az elnöki palotáig tartó úton. Üzbegisztán - túlzás nélkül állíthatjuk – egy hete folyamatosan ünnepel. Az ország büszkesége, Ruszlan Csagajev a múlt hétvégén legyõzte a Boksz Világszövetség (WBA) profi nehézsúlyú bajnokát, a verhetetlennek hitt Nyikolaj Valujevet, és elfoglalta a trónt.

 • Drezdai gála: Balzsay interkontinentális bajnok

  Balzsay Károly egyhangú pontozással legyõzte az argentin Ruben Eduardo Acostát, ezzel megszerezte a Boksz Világszervezet (WBO) betöltetlen nagyközépsúlyú interkontinentális bajnoki címét szombaton, Drezdában. A magyar kiválóságnak nem volt könnyû dolga dél-amerikai riválisával, aki többnyire csapkodva, gyakran fejjel rontott neki. Balzsaynak ugyan a hetedik menetben felrepedt a szeme, ám az esetek túlnyomó többségében kitûnõen kerülte el riválisa támadásait és magabiztos produkcióval gyõzött. A 12 menetes összecsapás végén nem lehetett kérdéses a gyõztes kiléte, amit a pontozók értékelése is bizonyít, hiszen mindhárman 119-109 arányban látták jobbnak Balzsayt.

 • Újra bokszolt az AIDS-es bunyós

  Visszatért a ringbe az AIDS-es exvilágbajnok! Tommy Morrison, akinek a HIV-tesztje 1996-ban bizonyult pozitívnak, csütörtök este ismét kesztyût húzott. A dolog hátborzongatónak tûnik, hiszen kevés másik sportágban folyik jobban a vér, mint a profi bokszban... Valósággal sokkolta a világ sportközvéleményét, hogy 11 évvel ezelõtt kiderült: a nehézsúlyú profi bokszvilágbajnok, Tommy Morrison HIV-pozitív.