rss

 • Ha harc, hát legyen ketrecharc!

 • Közel háromezren látták szombaton az újszegedi sportcsarnokban a Vendetta 2009 elnevezésû II. ketrecharcgálát, amelyen az öt szegedi közül kettõ gyõztesen léphetett ki a küzdõtérbõl.

  „Harcos esténk lesz" – az újszegedi sportcsarnok felé bandukoló középkorú férfi mondata vészjóslóan hatott. És e szavak után már a kíváncsiság is hajtotta az embert, vajon mire gondolt?

  Aztán amikor az aréna bejárata felé vette az irányt, megnyugodhattunk.

  A mérkõzések:

  Amatõr szabályrendszerben:
  Pálmai Tímea vs. Antal Regina
  Furkó László vs. Molnár Benjamin
  Zahari Vince vs. Nagy Zsombor
  Fülöp Dániel vs. Kántor Tamás
  Antal Ferenc vs. Sivado János
  Nika Dávid vs. Hunyadi Károly
  Bárdos András vs. Robotka László
  Székesvári Tamás vs. Jani István

  Profi szabályrendszerben:
  Imre Zsolt vs. Nagy Mátyás
  Soltész László vs. Nagy Barna
  Polgár Ádám vs. Görbics Gábor
  Sárközi Róbert vs. Patrick Berger
  Balla Tamás vs. Polgár Norbert
  Forró László vs. Buchinger Iván
  Zathureczky Zsolt vs. Végh Attila

  Nem a felesége helyretételére, nem a gyermek házi feladatának számon kérésére, nem az anyós okosságainak meghallgatására, és nem is kocsmai verekedésre célzott, hanem a Vendetta 2009 elnevezésû ketrecharcgálára. Oda igyekezett. Rajta kívül még majd háromezren tettek így. Bárki találta ki, beletrafált: 2008 után immár másodszor is.

  A létesítmény kapuit már 17 órakor megnyitották, de a nézõk csak negyed hét környékén kezdtek igazán gyülekezni. Majd röpke háromnegyed óra alatt meg is töltötték, mindössze néhány szék maradt üresen. Aki pedig esetleg korábban érkezett, az sem unatkozott. Az egyik sarokban pólókat árultak, a másikban sört mértek, a harmadikban a versenyzõk melegítettek, a ketrecben pedig Lehoczky Csaba vezérletével szegediek bemutatóztak.

  Harminc kõkemény harcos

  Hogyan lehet megfékezni harminc kõkemény harcost? Például azzal, ha összegyûjtjük õket egy ketrecben, és rájuk zárjuk az ajtót. Persze mindez csak percekig volt hasznosítható recept ezen a szombaton. Éppen addig, amíg az est házigazdái, a két Rádió 88-as, Tóth Géza és Patkós Attila egyenként beszólította õket a párharcok helyszínére, egy nyolcszög alakú küzdõtérre. A legnagyobb siker ekkor még nem az övék volt, hanem két playmate ringlányé. Mészáros Dóra és Márki Zsuzsa apró bikiniben való látványa sokak homlokán több izzadságcseppet csalt elõ, mint egy végigdolgozott munkanap. Közös, provokatív táncuk után pedig egyesek forró szaunában érezhették magukat.

  Lányok a ketrecben

  – Nini, két lány is ott van a fiúk között a ketrecben! – székszomszédunk felismerése nemcsak önmagát lepte meg, hanem még jó pár száz embert is. Pálmai Tímea és Antal Regina valóban úgy döntött, lesz, ami lesz, az est nyitányaként, az amatõr meccsek afféle felvezetéseként pépesre verik egymás arcát. Ám mielõtt olyan nagyon belelendültek volna, röpke másfél perc alatt vége is lett kettejük „leszámolásának". 19.23-kor csengettek be nekik, 19.25-kor pedig már fenn is volt a magasban a gyõztes keze. A szóbeszéd szerint egyébként nem csípik egymást, ennek a ketrecben adtak nyomatékot, majd mintha mi sem történt volna, a jászberényi Antal gyõzelmét követõen átölelték egymást. Magyarországi sporttörténelem az övék most már, hiszen elõttük nõk még nem harcoltak ketrecben. Igazán férfias cselekedet volt – néztek össze többen is. Pedig õk még nem is sejtették: a valóban férfias dolgok ezután történnek.

  Gyõztes szegediek

  Villámgyorsan pörögtek az események, köszönhetõen a már az elsõ menetben véget érõ meccseknek. Mire felocsúdtunk volna, véget ért az est elsõ része. Nyolc mérkõzés pörgött le alig másfél óra alatt.

  – Ránk fért a pihi! – és közben lehetett értékelni: eddig két szegedit figyelhettünk, és mind Bárdos András, mind Jani István gyõztesen lépett ki a ketrecbõl. Mentõ még nem kellett, vért is alig-alig láttunk – pedig három kamera, valamint két kivetítõ is segített a minél szélesebb tájékozódásban. Csak azt nem teljesen értettük, miért jó az tettre kész fiatalembereknek, ha fejük a ketrechez nyomódik, kezük abnormális pozícióban hátrafeszül, a lábuk pedig bármelyik pillanatban eltörhet? A válasz: ezért csinálják õk, és nem mi.

  Egy darabot a szájából

  Jöhettek a profik. Hogy õk miért azok? Mert az amatõrökkel – illetve ahogy talán helyesen is fogalmazott az egyik mûsorvezetõ: az utánpótlással – ellentétben több minden, például a fej letalpalása, annak könyökkel, térddel való támadása engedett, de a legfontosabb, hogy nem 3×3, hanem 2×5 perc a játékidõ. Egyik pár sem használta ki. A szegediek közül sajnos Görbics Gábor és Forró László sem. Mindketten jól mozogtak, ám ahogy ebben a sportágban megszokott, egy rossz pillanat elég volt ellenfelüknek a sikerhez. Sárközi Róbert sem nyert, igaz, nem is vesztett. Az osztrák Berger ujjal kitépett egy darabot a szájából, ez azonban tiltott technika – meg még orvosi ügyeletet is ért –, így a bírókra maradt a döntés, akiknek le kellett pontozniuk az addig látottakat. Kettõ ikszet látott, egy pedig Sárközi-sikert, ám a többségi döntés végül döntetlenre hozta ki a meccset. A közönség fütyült, azt nem tudni, hogy Sárközit, vagy a bírókat fütyülték-e ki, ám az tény, vendégversenyzõ akkora tapsot még nem kapott, mint Berger.

  – Jó lenne, ha Robi eldöntené, edzõ vagy versenyzõ, mert a felkészülés alatt a többiek, így öccse, Bárdos munkájába is besegített, ez viszont ráment a teljesítményére – mondta Lehoczky Csaba, Sárközi edzõje.

  Este tíz óra után ásítások jelezték, hosszú volt a program, a zárómeccs 23 óra elõtt néhány perccel fejezõdött be. Az egész eseményt végigszurkoló, maguknak minden egyes párban kedvencet választó német vendégek pedig az est összegzéseként elégedetten „tolták" arcukba „ennedik" sörük utolsó kortyait, és mondhatták: – Jááá!

  Ha harc, hát legyen ketrecharc! Jövõre is.

  Délmagyarország
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Amatõr MMA Országos Bajnokság, döntõ

  Hatalmas érdeklõdés kísérte az Amatõr MMA Bajnokság döntõjét "aTEREM"-ben. A harcosok nem ringben, hanem ketrecben küzdöttek meg egymással. Sajnos sok sérülés vagy betegség is közrejátszott, hogy a tervezett mérkõzéseknél kevesebb került megrendezésre, de aki jelen volt, nem csalódott. Képzett, felkészült sportolók küzdöttek meg a bajnoki címért, és az ezzel járó elismerésért. Szerencsére komolyabb sérülés nem adott munkát a jelen lévõ mentõorvosoknak. Hamarosan a 2008-as Bajnokság elsõ fordulóján szurkolhatnak az érdeklõdõk.

 • Dopping végzett a híres birkózóval!

  Dopping végzett a híres birkózóval!Az egész világ megdöbbent, amikor váratlan és tragikus módon elhunyt a 36 éves Edward Eddie Fatu, akit a WWE-rajongók csak Umaga néven ismertek. A birkózó-pankrátor halálát akkoriban szívinfarktusnak tulajdonították, ám ma napvilágot látott a szomorú boncolási jegyzőkönyv toxikológiai fejezete: a sztársportoló szíve a mértéktelen doppingszereknek köszönhetően állt le.
  A texasi Harris megyei toxikológiai vizsgálóközpont egyértelműen bizonyította, hogy a halált különféle drogok keveredése okozta.

 • Erdei Zsolt pontozással nyerte a meccset Samson Onyango ellen

  Erdei Zsolt pontozással nyerte a meccset Samson Onyango ellenErdei Zsolt pontozásos győzelmet aratott Samson Onyango ellen az Atlantic Cityben rendezett profi ökölvívógálán. Az amerikai magyarok úgyis a szívükbe zárták Erdei Zsoltot, hogy egyéves kihagyás után nem is annyira látványosan, inkább csak biztosan verte - magyar idő szerint vasárnap hajnalban - a kenyai Samson Onyangót. Madár szinte otthon érezhette magát az Atlantic City-beli Boardwalk Hallban, hiszen a nagyon sok amerikás magyar volt kíváncsi erre a meccsre, és szinte hazai hangulatot varázsoltak a ringbe.

 • Megverte és kilakoltatta a bokszolónőt az edző Roger Mayweather

  Megverte és kilakoltatta a bokszolónőt az edző Roger Mayweather Melissa St. Vil nem akart kiköltözni Roger Mayweather lakásából, az edző alaposan elverte a bokszolónőt, aki rendőrt hívott. Vasárnap a rendőrség a Clark Megyei Központba szállította Floyd Mayweather Jr. nagybátyját és egyben edzőjét, Roger Mayweathert, mivel - a gyanú szerint - megtámadott egy női ökölvívót, Melissa St. Vilt. Mayweather fivére, Floyd Sr. szerint a nézeteltérést az okozta, hogy a korábban Roger által trenírozott St. Vil Mayweather többszöri kérésére sem volt hajlandó kiköltözni az edző tulajdonában levő lakásból.

 • Darmos kvótaközelben és két újabb kiesõ

  Darmos József bejutott a legjobb nyolc közé Chicagóban, a 14. férfi ökölvívó-világbajnokságon. A Vasas huszonkét éves nehézsúlyú öklözõje pontozással verte a svéd Babacar Kamarát. Darmos a negyeddöntõben kínai ökölvívóval találkozik, aki kiütéssel nyert. A meccsükön az érem mellett az olimpiai kvóta is a tét. A jordán öklözõ, Ihab Al Matbouli a negyedik menetben kapott egy erõs ütést a kínai Nijiati Jü-santól (Nijiati Yushan), amitõl összeesett és elvesztette az eszméletét.

 • K-1: Zilai Sándor és Felföldi Szabolcsi vb-meccse a debreceni nagydíjon

  K-1 Magyar Nagydíj programjában nem csak K-1 szabályrendszerû ütközeteket láthatnak a Fõnix csarnokba augusztus 19-én kilátogató küzdõsportrajongók.

  Az idei gálán a „kiskesztyûs” bunyó prominens személyiségei közül Bárdosi Sándor, Felföldi Szabolcs és Aubéli Ottó is ringbe lép. Az est fõmérkõzését pedig a hajdúsági közönségkedvenc, Zilai Sándor vívja, aki muay-thai-ban a WPKC nehézsúlyú világbajnoki címéért száll harcba.

 • Belehalt a fejsérülésébe az MMA harcos

  Az MMA sportággal foglalkozó szaklapok szerint belehalt október 20-án szerzett fejsérülésébe a 35 esztendõs amerikai Sam Vasquez (1 gyõzelem - 2 vereség). A sportoló egy kõkemény balost kapott versenytársától, Vince Libarditól, ami kiütést eredményezett, és egy vérrögöt az agyában, amit csak két héttel késõbb mûtöttek meg. A nem túl rutinos Vasquez, aki a Renegades Extreme Fighting szériában versenyzett, a második MMA harcos, aki belehalt a küzdelemben szerzett sérüléseibe, habár hivatalos statisztikák nincsenek.

 • Bárdosi már a K1-ben

  Bárdosi Sándor, a 2000-es sydneyi olimpia birkózó ezüstérmese a szumó után - amelyben világ- és Európa-bajnok lett - a jelen legnépszerûbb küzdõsportjában, a K-1-ben is kipróbálja magát. A K-1 magyarországi menedzsmentjének csütörtöki bejelentése szerint Bárdosi a február 9-i, budapesti európai elõdöntõn - K-1 MMA szabályrendszerben - megmérkõzik a litván Valdas Visinskasszal, aki sambo combat és kick-box Európa-bajnoki címmel is büszkélkedhet. A magyar klasszist – elmondása szerint – régóta foglalkoztatja a gondolat...

 • III. Szegedi Ketrecharc Gála beszámoló

  III. Szegedi Ketrecharc Gála beszámolóKözepesen izgalmas meccsek voltak jellemzőek az eseményre, és egy pici vér is folyt a III. Szegedi Ketrecharc Gálán az újszegedi Sportcsarnokban szombaton. Az este fő mérkőzésén Sárközi Róbert legyőzte Filó Andort. Idén harmadik alkalommal rendezték meg a ketrecharc gálát (Replay Fight) az újszegedi Sportcsarnokban szombat este. A telt ház előtt zajló meccseken a hatalmas ütések és rúgások miatt olykor apróbb sérülések miatt vér is folyt a harctéren.

 • A ketrecharcosok állták a szavukat

  Szombat éjjel negyed 12-kor, 1300 lelkes nézõ vastapssal ünnepelte a debreceni Hódosban, a ketrecharc gála fõmeccsét vívó Felföldi Szabolcs gyõzelmét. A respekt azonban nemcsak a „Hegylakónak”, hanem a rendezvényen fellépõ minden sportolónak szólt.

  A szervezõk maximálisan betartották ígéretüket: kivétel nélkül minden mérkõzést színvonalas, kiegyenlített küzdelem jellemezett, s a 32. születésnapját a gála elõtt egy nappal ünneplõ Felföldi Szabolcs is átadta ígért gyõzelmi ajándékát a publikumnak.

 • Vlagyimir Klicsko magabiztosan verte Csagajevet

  Vlagyimir Kilcsko lazán verte véresre az egész meccsen csak vergõdõ Csagajevet! Európában ekkora tömeg, hatvanezer nézõ még sohasem nézett végig bokszmeccset a helyszínen.

  Az ukrán nehézsúlyú világbajnok öklözõ már a második menetben padlóra küldte a veretlen üzbég Ruszlan Csagajevet. Utána is magabiztosan uralta a meccset. Csagajev ugyan állta a pofonokat, de ütni, verekedni meg sem próbált. Az igen szálkás ukráné maradt mindhárom világbajnok cím.

 • A gyermek ketrecharcolttása legalább akkora gagyi, mint a kutyaviadal

  A gyermek ketrecharcolttása legalább akkora gagyi, mint a kutyaviadalA fejletlen lelkivilágú, fizikai fejlődésben lévő gyerekeket ketrecharc ringbe harcolni küldeni óriási felelőtlenség, azt meg kell tiltani. A ketrecharc egy olyan harcféleség, ahol kiforrott - profi tudású küzdősportolók egy szabadabb harcmodorban, a már megszerzett harci edzettségük révén küzdenek meg egymással. Érdekes, hogy az embertől függő kutyák viadaloztatása bűncselekmény, az ugyancsak szülői oltalom alatt lévő gyermekek ketrecharcoltatása meg egyesek szerint elfogadható... A ketrecharc.hu stábja minden gyermekerőszak és ketrecharcoltatás beszüntetését javasolja.

 • Németh „Tatár” Gábor világbajnok lett!

  Míg Sárközi Róbert simán védte Európa-bajnoki címét Szegeden, az MMA hazai történelmében, elsõ ízben küzdött világbajnoki címért a „Tatár” becenevet viselõ nehézsúlyú harcos. Németh Gábor alig húsz másodperc alatt nyerte el az IFO világbajnoki övét. Tatár útját az osztrák Peter Krobath próbálta keresztezni, de csak nagyon rövid ideig sikerült neki, hiszen rálépett a mérkõzés elején egy rövid jobb egyenesre, ami pont állcsúcson érte, így KO-val nyerte el Tatár az IFO trófeát. Németh Gábor, aki több komoly külföldi és K-1 szereplésen túl van már, elsõ magyarként lett MMA világbajnok. A Hungraian Top Team versenyzõje meg sem izzadt a találkozón.

 • Kínzás helyett inkább feladta a meccset a ketrecharcos

  Kínzás helyett inkább feladta a meccset a ketrecharcosA ketrec nem az a hely, ahol a legsportszerűbb harcosokat találhatjuk, kőkemény küzdelmek, kegyelem nélkül, ez jellemzi az MMA világát. Most azonban egy amatőrmeccsen Mike Pantangco bizonyította, hogy a legdurvább harcosok sem gépek. A Prison City Fight League amatőrmeccsén talált egymásra a ketrecben Mike Pantangco és Jeremy Rasner. Az MMA-harcosok nem kímélték egymást, azonnal összeugrottak, de ahogy az az első pofon után kiderült, Rasnernek esélye sem volt, több brutális rúgást és ütést is beszedett.

 • Ashihara karate Európa Bajnok lett Piacsik Zsófia

  Ashihara karate Európa Bajnok lett Piacsik Zsófia2010. december 10-12. között került megrendezésre Lettország fővárosában, Rigában az ifjúsági és junior Ashihara Karate Európa Bajnokság. 8 ország 170 versenyzője vett részt a megmérettetésen. Magyarországot a Kisdunamenti Ashihara Karate Egyesület két versenyzője, Piacsik Zsófia és Farkas Dávid képviselte, mindketten junior korcsoportban, valamint egy bírót is delegáltunk. Hónapok óta keményen edzettek a versenyzőink, hogy megállják helyüket az erős nemzetközi mezőnyben. A felkészülésük jól sikerült.

 • Vitali Klitschko vs Juan Carlos Gomez: a végjáték HQ videóval!

  Megvédte címét Vitalij Klicsko, a Boksz Világtanács nehézsúlyú világbajnoka. A 37 éves ukrán ökölvívó a 9. menetben kiütéssel gyõzött barátja és volt klubtársa, a kubai Juan Carlos Gómez ellen a stuttgarti profi gálán. A technikai KO elõtt is már számolni kellett a 35 éves kihívóra, aki amúgy bátran felvette a kesztyût a vb-öv birtokosával szemben. Ám nem sokra ment a harcosságával, kísérletei nem hoztak eredményt. Csupán az elsõ menetben látta õt jobbnak két pontozóbíró is a három közül, utána viszont - hosszabb karjának, nagyobb ütõerejének, és eleve jobb fizikai mutatóinak is köszönhetõen - az idõsebbik Klicsko fivér akarata érvényesült.

 • Technikai K.O.-val győzött Vladimir Klicsko

  Technikai K.O.-val győzött Vladimir KlicskoAz IBF, a WBO és az IBO nehézsúlyú vb-öveiért kiírt bokszmeccsen Vladimir Klicsko alaposan helybenhagyta a nigériai Samuel Petert, akit végül technikai K.O.-val győzött le a tizedik menetben. Ugyan Vladimir Klicsko abszolút esélyesnek számított, arra talán senki sem számított, hogy az Eintracht Frankfurt stadionjában így tönkreveri a nigéria Samuel Petert. Az ukrán óriás már a második menetben annyira megrakta kihívóját, hogy attól lehetett tartani, az afrikai edzője bedobja a törülközőt.

 • Nincs veszélyben Balzsay karrierje

  Megnyugodhatnak a Balzsay Károly pályafutásáért aggódók, mivel az óriási ütõerõvel megáldott nagyközépsúlyú kedvenc mûtött szeme már majdnem teljesen rendbejött, vagyis nincs akadálya annak, hogy folytassa pályafutását és ringbe lépjen a június 16-i budapesti gálán. Kéztörés és derékbántalmak után úgy nézett ki, hogy semmi sem akadályozhatja meg az Universum harcosát, hogy márciusban élete elsõ címmérkõzését megvívja. Csakhogy az élet forgatókönyvírója az újabb csavart írt bele Balzsay pályafutásába, merthogy egy aprónak tûnõ sérülés majdnem kettétörte karrierjét...

 • Növényi utolsó pofonja

  A sportoló 52 éves, ám egy fiatal karon ülõ csecsemõnek érzi magát. Növényi Norbit edzõi még félgõzzel sem hagyják bemelegíteni. 3 órával ütõs kis meccse elõtt az 52 éves kolosszus az elsõ jelek ellenére derülátó és optimista.

  Növényi Norbert elsõ mérkõzését 12 évesen, 1969. január 29-én vívta. Elõször birkózásban szerzett olimpiai és világbajnoki címet, majd erre rátett egy lapáttal: kick-boxban is világbajnok lett. Az esti mérkõzés számára nem csak egy volt a sok közül.

 • De La Hoya dícséri Ibragimov-ot

  Oscar De La Hoya elmondta, hogy érzése szerint a veretlen orosz Sultan Ibragimov lehet a következõ nagy nehézsúlyú világbajnok.

  "Gratulálok Sultan-nak. Semmi nem annyira izgalmas a bokszban, mint két nehézsúlyú háborúja. Ibragimov az elsõ nehézsúlyú bunyós a Golden Boy Promotions-nál és szerintem jelenleg õ jelenti a súlycsoport jövõjét. Technikás, erõs van szíve és megvan az a képessége...