2024.04.18. - Andrea, Ilma

12-ik Nanbudo Szuper 9 Bajnokság és Nemzetközi Edzõtábor

12-ik Nanbudo Szuper 9 Bajnokság és Nemzetközi Edzõtábor
December 15-én tizenkettedik alkalommal került megrendezésre Zágrábban a Nanbudo Szuper 9 Bajnokság.

A meghívásos versenyen a világ kilenc legjobb Nanbudokája mérte össze erejét. Rendkívül nagy megtiszteltetés, hogy a küzdelmeken hazánk is részt vett: Magyarországot Hertelendi Tamás (1. Dan) képviselte. Az izgalmas és magas színvonalú bajnokság dobogós helyezéseirõl hajszál híján lemaradt magyar Nanbudoka kiválóan szerepelt.
kutya cica örökbe fogadás állatvédelem szja 1%

A bajnokság abszolút gyõztesei az alábbiak voltak: Carlos Lacasa (Spanyolország) – Kata formagyakorlat 1. hely, Ju Randori küzdelem 3. hely, Darko Lakta¹iæ (Horvátország) – Kata 3. hely, Ju Randori 1. hely, és Fernando Barcos (Spanyolország) – Kata 2. hely, Ju Randori 2. hely. A spanyol José Antonio Clavería az „Évtized Nanbudokája” kitüntetõ címben részesült. A formagyakorlat-verseny dobogós helyezettjeinek a díjakat Király József (5. Dan), a Magyar Nanbudo Szövetség elnöke adta át az ünnepi gálán, melyen Disztl Antal, a zágrábi Magyar Nagykövetség tanácsosa is részt vett.

A japán harcmûvészet ezen ágának magas hazai színvonalát tükrözi az a tény, hogy a több éves hagyománnyal bíró elismert versenyre már harmadik ízben delegált Magyarország nemzetközi bírót Süveg Tibor (4. Dan) személyében, akinek szakmai tudása kivívta a külföldi Nanbudokák elismerését is.

A verseny köré szervezõdve december 14-16-án sokadik alkalommal került sor a Karácsonyi Nemzetközi Nanbudo Edzõtáborra. A tréningen 10 nemzet (Magyarország, Japán, Horvátország, Szlovénia, Németország, Marokkó, Spanyolország, Bosznia-Hercegovina, Finnország és Norvégia) képviselõi vettek részt. A felnõttek mellett a gyerekek is együtt gyakorolhattak Doshu-Soke Yoshinao Nanbu 10. Danos alapító mesterrel.