2024.03.28. - Gedeon, Johanna

A bosszú sokat hozott a konyhára

A bosszú jó üzletnek bizonyult Brock Lesnar számára, az UFC nehézsúlyú bajnoka 400 ezer dollárt kapott azért a hétperces bunyóért, melynek végén KO-val aratott gyõzelmet kihívója, Frank Mir felett.

Ezzel elégtételt vett a bajnoki címére pályázó Mir-en, aki 2008 februárjában kopogtatásra kényszerítette az UFC 81-en.
kutya cica örökbe fogadás állatvédelem szja 1%

Ez volt a szervezet fennállásának egyik legnagyobb összegû díja, de nem a legnagyobb, melyet Lesnar zsebre vágott eddigi pályafutása során, az UFC 91 után 450 ezret kapott a Randy Couture feletti gyõzelemért, ebbõl 200 ezer dollár volt a gyõzelmi bónusz.

Ellenfele mindössze 45 ezret vághatott zsebre, ha õ gyõz ugyanennyi bónuszt kapott volna.

Az est másik nagy gyõztese George St. Pierre volt, a kanadai váltósúlyú bajnok szintén 400 ezer dollárt kapott a Thiago Alves feletti gyõzelemért (egyhangú bírói döntés), ellenfele 60 ezret kapott.

A két bajnoki mérkõzés gyõztesét Dan Henderson követte a fizetési listán 250 ezer dolláros díjazással, melybõl 150 ezer volt a gyõzelmi bónusz, a második körben ütötte ki Michael Bisping-et, ez lett az est legszebb KO-ja is.

Természetesen hozzá kell tennünk, ezek az összegek nem tartalmazzák a különféle szponzorok által felajánlott díjakat, melyeket nem hoznak nyilvánosságra.