2024.04.20. - Tivadar

Rocky V.

A Rocky V az ötödik film a Rocky-sorozatban. A fõszerepet természetesen Sylvester Stallone játssza. Szerepel még a filmben Talia Shire, Stallone igazi fia Sage Stallone és Tommy Morrison, aki a való életben is bokszoló. Sage Stallone az ifjabb Rockyt játssza, akinek konfliktusai akadtak apjával, lényegében erre fekteti a hangsúlyt a történet. A film 14 millió dollárral nyitott az elsõ hétvégén és az USA-ban összesen 40 milliót sikerült termelnie.
kutya cica örökbe fogadás állatvédelem szja 1%

Rocky ugyan heroikus küzdelemben legyõzi Ivan Dragót, de a meccset nem ússza meg komoly sérülések nélkül. Kiderül, hogy ha nem vonul vissza, egy fejére mért erõs ütés akár végzetes is lehet. Rockynak azonban nem csak a ringtõl kell elbúcsúznia, pénzügyi tanácsadója ugyanis minden pénzét elúsztatja, így feleségével és fiával, Roberttel kénytelen szerényebb körülmények közé költözni.

Visszavonulása után Rocky többet tud foglalkozni a fiával, aki komolyan igényli az apai figyelmet és szeretetet. A felhõtlen idõszaknak azonban vége szakad, amikor felbukkan egy fiatal tehetség, Tommy Gunn, aki mesteréül hívja Rockyt.

Az Olasz Csõdör azt reméli, hogy saját egykori edzõjéhez, Mickeyhez hasonlóan a fiatal bunyóssal õ is közeli kapcsolatot alakíthat ki, és tovább adhatja tudását, de tanítványa az elsõ sikerek után mentora ellen fordul. Rocky csak egyet tehet, hogy visszarángassa a földre az elbizakodott fiút: újra a ringbe száll…